Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Školský systém by měl přijmout myšlenku Cimrmanovu - Trestání učitele učitelem samým. "Zlobili jste, za trest zůstanu doma a nebudete se učit. Neplačte, sami jste si to zavinili..."

0 0
možnosti
Foto

Problém bude nejspíš složitější. S tělesnými tresty je to také složité. Nedokážeme definovat, co ještě je tělesný trest a co už je týrání. Nedokážeme to definovat tak, aby to mělo obecnou platnost, takže to nelze určit a proto na tom nelze stavět. Ještě jakž takž je to obhajitelné u rodičů, kteří dítě musí vychovat, u pedagogických pracovníků by to mělo být nepřípustné. Nakonec proto mají odborné vzdělání. Pokud jde u rodičů o selhání při výchově, u pedagogů je to ještě horší. Jenže v současné době je to ještě složitější. Základní školy nemohou jinak než žáka strpět, i kdyby byl sebevíc problematický. Fackovat ho nemohou, hovor s rodiči je jak mluvit do dubu a škola se žáka nemůže zbavit, protože "civilizace" dospěla tak daleko, že libovolný "expat" má nezadatelné právo na základní vzdělání. Na středoškolské vzdělání sice žádné právo není, jenže jsou tu plány pětiletky, vlastně ne, pětiletka se dnes neříká, nicméně jsou tu plány EU kolik lidí má v kterém roce dosáhnout středního a vysokoškolského vzdělání. Zkuste hádat, která škola v tomto systému bude hodnocena jako nejhorší? A z tohoto pohledu, kdy musíme "plnit plán vzdělávání", se opravdu nejeví jako vhodné, aby učitelé fackovali studenty neb je třeba plnit plán.

1 0
možnosti

Problém je ve společnosti a v přehnané ochraně dítěte. Dítě, i vaše, dostane facku a zavolá policii. A již běží vaše vyšetřování, soudy, odebírání dítěte, pokud ho máte ve střídavé péči, atd..

1 0
možnosti

J17a17n 89P86a88v21e64l

22. 2. 2016 19:56

Nesouhlasím s Vámi. Je potřeba si uvědomit, že grázlové jsou nejen mezi žáky, ale i mezi učiteli. Tím, že byste povolil tělesné tresty, byste dostal na koně grázly mezi učiteli.

Souhlasím, že ochrana práv děcek se přehoupla za únosnou mez. Ale byl bych velice nerad, kdybychom to švihli se stejným extrémem na druhou stranu.

4 4
možnosti

Já zase nesouhlasím s Vámi. Autor přece nebrojí za bití jako takové. Bylo to spíš o dobře zvolené chvíli, kdy facka dokáže přesvědčit děcko líp, nežli rozhovor s psychologem.

0 0
možnosti
Foto

Hm...jenže v tomto případě je takový tělesný trest zbytečný a nevýchovný...

0 0
možnosti

Vážený pane Boháčku,

předpokládám, že ve vašem případě nikoliv. :-/

0 0
možnosti

Mluvíte mi z duše! Plně s Vámi souhlasím R^

2 0
možnosti
Foto

Nejen přísnost, ale i učitele kteří tyto situace zvládnou. Podle toho co čteme, se paní učitelka na nikoho neobrátila a žákům tuto nekázeň trpěla. To je chyba v našem školství. Nad vším se zavírají oči, známky se dávají zadarmo, všichni žáci musí projít, tedy nemají ani strach z propadnutí. Učitel nemá lehkou pozici, bude-li si stěžovat, že je situace nezvladatelná, tak ho propustí, proto se to snaží řešit sám a přeroste mu to přes hlavu.

Více mužů ve školství, o tom se jen mluví, ale nic se proto nedělá.

Syn vystudoval učitelství pro střední školy. Je mu 33 let a pracuje v jiném oboru. Ne snad proto, že by neměl zájem učit, ale volná místa nejsou.

Učí důchodci, nekvalifikované síly a bývalí absolventi pracují v oborech na hony vzdálených povolání, pro které pět let studovali.

Každý den sleduji nabídky ve školství v Olomouci. Jakoby tam žádné školy nebyly, nikdo nešel do důchodu nebo na mateřskou dovolenou.

Co z toho vyplývá, když se něco uvolní, čeká už někdo známý a protože ve školství vládnou ženy, tak jde většinou zase o ženu.

Dokud se tento systém nezmění, tak bude vše při starém. Když jsou z výchovy vytěsněni chlapi, jak v rodině, tak i ve škole, vždy se to na výchově dětí podepíše.

1 0
možnosti
Foto

Tento systém vzdělávání je nereformovatelný a selže stejně jako selhávají ostatní státní služby.

1 1
možnosti

...naprostý souhlas....dení bití je nesmyslem...ale občasný tanec potěhu po zadní části provinilců...by mnohé napravil lépe než všechny ombdudsmanky světa....

6 1
možnosti

Bývali doby, kdy rodiče vychovávali a škola učila. A někdy učila i chování.

1 0
možnosti

To si vazne myslite, ze by ta pani ucitelka ty kluky zfackovala???

Z Vaseho textu plyne, ze si myslite, ze ti kluci smrt zpusobili, pritom se nevi, co bylo pricinou smrti.

A to s tim, ze temer ve 100% pripadu pod 15 let vinici mohou predpokladat dusledek svych cinu - to uz je uplny vysmech. Kdyby to videli, tak se nestavaji nehody typu - popaleny kluk na zeleznicnim vagone, tehotne nezletile holky, atd. atd.

0 3
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS